Holistische leefstijl / Acupunctuur

In acupunctuur is de ziekte geen fenomeen op zichzelf, maar gaat het om het welbevinden van de mens als geheel. Dat geeft acupunctuur duidelijk een ander, meer holistisch uitgangspunt. De Chinezen ontdekten dat de energie door het menselijk lichaam via een stelsel van kanalen in 24 uur compleet circuleert. Er zijn twaalf hoofdkanalen of meridianen, die elk in verbinding staan met een orgaan in ons lichaam. Westerse medische onderzoeken hebben aangetoond dat de meridianen inderdaad bestaan, ze zijn voor het oog echter niet zichtbaar.

De Traditionele Chinese Geneeskunst steunt op het inzicht dat kwalen voortkomen uit verstoringen in de energiehuishouding van het lichaam. Om die verstoringen te herstellen, plaatst de acupuncturist, na een diagnose, dunne naalden op bepaalde punten in het lichaam. Daar voelt u doorgaans vrijwel niets van.

Daarnaast beschikt de acupuncturist over aanvullende technieken. De acupuncturist kan het lichaam zo goed reguleren, opdat het energie-evenwicht zich blijvend herstelt. Uw klachten verminderen sterk of verdwijnen volledig. Acupunctuur kan ook dienen als symptoom bestrijdende of pijnstillende therapie, bijvoorbeeld als lichaamsfuncties door een ongeval onherstelbaar verstoord zijn.
Zie ook: www.acupunctuur.nl

Duur : 60 tot 90 minuten; kosten € 100,-

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.