workshops

Workshop :

De veer van Maat
en de wijsheid van het hart
29 t/m 31 mei 2020

In deze workshop maken wij gebruik van de wijsheid uit het oude Egypte. Alles draaide om de zielsverbinding met het hart. Ook in het hier en nu is verbinding met je Zelf voorwaarde om in balans te blijven in het dagelijks leven. Om in verbinding te blijven met Maat, godin van de kosmische orde.
Maar hoe doe je dat? Leven vanuit het hart… Verbinding maken vanuit het hart… Werken vanuit het hart….?
Op praktische, creatieve en avontuurlijke wijze gaan wij in dit weekend aan de gang. Dit doen wij door het onderzoeken van de oude geschriften, energetische oefeningen afgestemd op de oude krachtplaatsen, yantra-schilderen, meditaties en chairings.

Datum: 29 t/m 31 mei 2020
Begeleiding: Richard Hoofs & Sarah Noordhoek Locatie: Landgoed de Leonardushoeve (Belfeld) Prijs: 280,-


Achtergrondinformatie:
De Egyptische heelmeesters waren zich bewust van hun wezenlijke aard. Zij leefden, handelden en heelden vanuit de verbinding met hun innerlijke ziel. Zij leefden vanuit het diepe besef dat zij in verbinding waren met alles en alles met alles in verbinding is. Het waren holisten met een kosmisch bewustzijn. Essentieel in hun handelswijze was de samenwerking met de neter. Deze goddelijke kracht, zijn totem, hielp de heelmeester bij de heling. We zullen ons verdiepen in afstemming op de goddelijke krachten, de neteroe (Isis, Horus, Sekhmet, Thot etc) en hoe dit ons kan helpen in het Nu. We zullen ook ingaan op het 13- voudig chakrasysteem van de heelmeesters en de toepasbaarheid van oude helingsmethoden als werken met de ankh, werken met essentiële oliën, zandheling etc.
Yantra-schilderen:
De letterlijke vertaling van yantra is weefgetouw. Een yantra heeft een geometrische vorm en wordt geschilderd volgens vaste patronen; kleuren en verhoudingen. Yantra-schilderen is een oude meditatieve schildertechniek, die voortkomt uit de Tantra, de leer van verbondenheid.
Yantra-schilderen bundelt je aandacht, het helpt om bij de essentie van een specifieke energie te komen. Door Egyptische elementen toe te voegen (zoals bijvoorbeeld het teken van je neter) ontstaat een doorwerking in het Nu, de subtiele energie in je Zelf.

Wie zijn wij:
  
Samen hebben wij veel reizen gemaakt naar Egypte en ons hierbij verdiept in de holistische levensvisie en heelkunde van oud Egypte. Richard heeft hier verschillende boeken over geschreven, onder andere ‘Heelmeesters. In het voetspoor van de Egyptische sjamanen’. Richard werkt regulier als huisarts en daarnaast als spiritueel coach. Sarah werkt regulier bij de crisisdienst jeugdzorg, geeft consulten; yantra workshops en schrijft een kinderboek.

Programma:
Aanvang vrijdag 29 mei 18.30 uur tot zondagmiddag 31 mei 17 uur.
Wij volgen hierbij het dagritme van de hoeve:

7:00-7:30 ochtendmeditatie
7:30- 8:30 ontbijt
8:30 – 10:00 ochtendsessie Egyptische Heelmeesters 10:00-10:30 pauze / koffie / thee 11:00- 12:00 yantra-schilderen
12:15 middag meditatie / chant
12:45 lunch
14:00-15:30 yantra-schilderen
15:30-16:00 pauze/koffie/thee
1600- 17:15 middagsessie Heelmeesters
17:30 avondmeditatie / chant
18:00 avondeten
20:00 avondprogramma
Leonardushoeve: De Leonardushoeve is in 1987 gestart vanuit de inspiratie van het Indiase ashramleven. Hoewel de Leonardushoeve zeker geen ashram is, zijn er in de leef – en zienswijze nog elementen terug te vinden van deze Vedische oorsprong. Wat op de hoeve nagestreefd wordt, is om een plek te bieden aan iedereen die bezig is met bewustzijnsgroei – een plek om thuis te komen bij jezelf en terug te keren tot de kern. Je kunt daar verschillende benamingen aan geven: het Hogere van jezelf, je bezieling, Godsvonk of Essentie. Doelstelling is om onze bezieling door ons mens zijn heen via onze handelingen vorm te geven.
Landgoed Leonardushoeve Hoverheideweg 2 5951 NB Belfeld www.leonardushoeve.nl

Kosten van het weekend:
Prijs 280-, pp inclusief overnachtingen (op kleine slaapzaal); eten en alle cursusmateriaal. Meerprijs 2 pers.kamer 2 personen: + 12 Euro Meerprijs 1 pers. kamer 1 persoon: + 26 Euro VOL = VOL

Inschrijving is definitief door E 50,- over te maken
op Rabobank: NL22RABO1219531383 tav R.O.A.M. Hoofs
ovv Workshop: De Veer van Maat en je naam.
Daarnaast graag een mailtje sturen naar: medischepraktijkmondesir@live.nl
3 weken voor de start van de cursus sturen we de definitieve rekening en overige informatie.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.